Σχολικές Δραστηριότητες

Apr 27, 2024, 9:42
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
  • μέγεθος γραμματοσειράς

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

04 Δεκεμβρίου 2023

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία.

Η μέρα αυτή υπογραμμίζει σε όλους, άτομα και κοινωνίες, την αναγκαιότητα να ευαισθητοποιηθούμε ακόμα περισσότερο στο θέμα της παροχής ίσων ευκαιριών στα άτομα με αναπηρία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την καλλιέργεια του σεβασμού και την υιοθέτηση κουλτούρας αποδοχής των ατόμων αυτών, που έχουν ιδιαίτερες ικανότητες.

Τονίζεται, επίσης, η αξία της προώθησης της ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στην εκπαιδευτική διαδικασία κάθε άτομο δικαιούται να νιώθει ευπρόσδεκτο και ότι του παρέχεται το αναγκαίο πλαίσιο, για να αναπτυχθεί, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή του στο σύνολο των σχολικών δραστηριοτήτων, ώστε να γίνεται βίωμα η ενταξιακή εκπαίδευση.

Ας ακούσουμε, λοιπόν, τη φωνή αυτών των παιδιών που ζητούν να μοιραζόμαστε τον ίδιο κόσμο, την ίδια καθημερινότητα και να συμπορευόμαστε με αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (3/12), διοργανώθηκε την Παρασκευή 1/12, το 8ο τουρνουά μπάσκετ μικτών ομάδων (τυπικών και ειδικών σχολείων)...

Το τουρνουά διοργάνωσε η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης σε συνεργασία με το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης και άλλους φορείς ΑΜΕΑ του νομού Πιερίας, στο κλειστό γυμναστήριο (Β΄ ΔΑΚ).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του νομού μας. Το σχολείο μας το εκπροσώπησαν οι μαθητές της ΣΤ1 ΚΑΙ ΣΤ2 καθοδηγούμενοι από τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Φακαλή Κωνσταντίνο και τους δασκάλους τους κ.κ. Ολυμπία Λαφατζή, Αθανάσιο Θοδωρή. Το παρόν στο τουρνουά μπάσκετ έδωσαν επίσης,  η διευθύντρια του σχολείου κ. Τζημαγιώργη Δήμητρα και ο δάσκαλος ειδικής αγωγής του σχολείου κ.Τσιρίκας Κωνσταντίνος.

Κάθε στιγμή του 8ου τουρνουά μπάσκετ ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με αναπηρία και σε κάθε μορφή αποκλεισμού και ανισότητας .

Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν: "ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 12:00

Σχετικά Άρθρα